U Boru je svečano otvoren prvi IT centar istočne Srbije

U Boru je u sredu, 07. juna svečano otvoren prvi IT centar u istočnoj Srbiji. Na uređenju, organizaciji i opremanju ovog prostora za rad i obuku zajedno su učestvovale četiri borske organizacije: 

IT centar Bor nalazi se u prizemlju osnovne škole “Branko Radičević”, a prostire na oko 140 metara kvadratnih. Ulaz je sa donje strane, preko puta školskih sportskih terena.

IT centar Bor

IT centar Bor kao coworking prostor

IT centar je coworking prostor, namenjen firmama, organizacijama, ali i pojedincima koji žele da se bave informacionim i komunikacionim tehnologijama. Ovaj prostor je centralno mesto znanja, inspiracija i inovacija, koji će kroz brojne pogodnosti koje nudi olakšati mnogim ljudima dalji rad.

Pored toga, aktivnim radom uticaće na daji razvoj lokalne IT zajednice.

Sastoji se od radnog prostora u koji spadaju oko dvadeset radnih jedinica, zatim prostor za prezentacije i sala za sastanke.

IT centar Bor

IT centar Bor

Ubrzo će biti raspisan konkurs za prijem prvih „stanara“, odnosno korisnika koji mogu rezervisati svoj prostor za rad. U ponudi će biti nekoliko paketa sa brojnim pogodnostima za stanare, a članarine će biti na mesečnom, dnevnom nivou i slično.

Svima će na raspolaganju biti radni sto, stolica, internet i mogućnost umrežavanja sa drugim korisnicima, razmena ideja, saveta, kao i pristup edukativnim programima i događajima koji će tamo biti organizovani.

IT centar Bor

Projekat je podržan i finansiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije.

IT centar je podržala kompanija “Rakita”.

Veoma važan korak za grad napravila je i kompanija “Rakita” , koja je na lokalnom nivou prepoznala potencijal borske IT zajednice i uključila se u njen dalji razvoj.

IT centar Bor

Od početka godine dali su podršku i finansirali nekoliko važnih i stručnih edukacija, koje su od neprocenljivog značaja za sve koji žele da se bave IT poslom:

  • iz oblasti programiranja,
  • iz grafičkog dizajna,
  • iz web marketinga,
  • administracija i knjigovodstvo u IT kompanijama,
  • pravo u IT kompanijama
  • IT preduzetništvo i Start-up.

Navedene obuke, od kojih pojedine i dalje traju, pohađalo je oko 120 ljudi.

IT centar Bor

IT centar Bor

 

Pogledajte još i nekoliko snimaka sa svečanog otvaranja IT centra.

 

Izvor fotografija:  IT centar Bor / Autor fotografija: Bor030.net