Da li znate gde Borani najčešće obavljaju kupovinu?

U Boru se u poslednjih deset godina otvorilo puno novih velikih supermarketa, što građanima mnogo olakšava svakodnevne kupovne navike. Grad se promenio na bolje.

Pamtite period kada smo svi sedeli popodne kući jer nije bilo ničeg zanimljivog u šetnji? Sada je to vreme prošlost.

A da li znate gde Borani kupuju?

Potrošači se u Boru uglavnom snabdevaju u velikim trgovinskim objektima, poput trgovinskih lanaca Maxi i Idea. Od nedavno popularna je i novootvorena Tekijanka.

Oni nude asortiman robe od preko 5.000 domaćih i inostranih proizvoda. Prodajni asortiman sastoji se od svežih prehrambenih namirnica, peciva, mesa, mlečnih proizvoda, voća i povrća, proizvoda za domaćinstvo, kozmetike, kućne hemije, alkoholnih i bezalkoholnih pića, sezonskih proizvoda, kućnih aparata i još mnogo toga.

Takođe, još nešto – potrošače privlači i ljubazno osoblje, česte mesečne, nedeljne i vikend akcije pojedinih namirnica. Veliki izbor robe na jednom mestu i širok asortiman robnih marki su veoma bitni za sve – svoje vreme i novac potroše u baš ovde.

Maxi diskont u Boru otvoren je krajem 2005. godine na najaktuelnijoj i najprometnijoj lokaciji u gradu, u ulici Moše Pijade 21. To je preko puta osnovih škola Branko Radičević i Sveti Sava, odnosno na glavnom šetalištu popularnog naziva Korzo. Pored moderno opremljenog prostora, punih rafova i savršenog prilaza za pešake, neposredno pored objekta nalazi se prostran parking za vozače.

Idea postoji na dve lokacije u gradu. Oba objekta su prostrana i modernog dizajna, uredno opremljena raznovrsim asortimanom, a takođe raspolažu i velikim parkingom.

Prvi je otvoren je krajem 2010. u ulici Nikole Pašića broj 52, u moderno uređenom prodajnom prostoru (u bivšem salonu automobila Zastavinih vozila). Drugi je otvoren sredinom 2014. na donjem spratu Robne kuće u samom centru grada, u ulici Đorđa Vajferta broj 2. To je u blizini najveće gradske pijace.

Tekijanka je novootvoreni supermarket u novom delu grada, na dve prometne lokacije u gradu. Prvi supermarket otvoren je na mestu nekadašnjeg restorana Nova tržnica, u ulici Kralja Petra I broj 18. Drugi je u ulici Nade Dimić bb, pored hotela Albo. Dobrom uslugom, povoljnim cenama, čestim akcijama i aktuelnim štedljivim karticama privlači sve veći broj kupaca.

gde borani kupuju

Pored ovih većih marketa, Borani i dalje dosta kupuju po manjim prodavnicama koje se i dalje bore za opstanak i mušterije. Naročito su ugrožene radnje u centru grada, dok se manji maloprodavci za sada dobro drže po udaljenim naseljima Bora.