Knjiga kao poklon za sve prilike

Ukoliko spadate u u osobe koje vole da kupuju nesvakidašnje poklone, evo preporuke za aktuelne knjige borskih autora, koje su nedavno objavljene u Boru. Knjiga je savršen poklon za vašu dragu osobu, a ljubitelji pisane reči biće oduševljeni ovim poklonom.

Knjiga kao poklon nikada ne izlazi iz mode i najlepši je dar koji se čuva zauvek. Mi  vam preporučujemo da vašoj dragoj osobi poručite neki od izdvojenih romana, čije se radnje, žanrovi i stilovi pisanja razlikuju, a na čije priče niko ne ostaje ravnodušan.

  1. Roman DAN NULTI – autor Nenad Mitrović

Roman je spoj kombinacija više žanrova, odnosno misterije, akcije, trilera i blage erotike. Radnja počinje sa Irenom, prelepom prostitutkom dovedenom iz ruralne Ukrajine, koja odlučuje da pobegne od brutalnih gangstera sa Novog Beograda, kako bi doživela barem neki trenutak sreće i uzbuđenja u gradu koji nije ni stigla da upozna.

U tajnim izlascima upoznaje neobične ljude, koji uspevaju da ulepšaju i razvedre njen sumorni život, ali se njena kratka sreća prekida kada je vlasnici pronalaze, a ona će kao kaznu doživeti goru sudbinu od prisilnog prodavanja tela.

KO JE UBIO MLADU DEVOJKU I OSTAVIO NJEN LEŠ NA OBALI? – Ovo pitanje će sebi iznova i iznova postavljati policijski službenik Žarko Obradović, devojčina porodica, policijski tim, ali i čitava javnost Srbije.

  1. Roman „Metak“ – autor Tamara Simeonović

Uzbudljiva ljubavna priča, koja govori o jednoj ljubavi između devojke i momka, Tamare i Aleksandra, a koja se završava jedne noći, jednim metkom.  Glavni akteri se nalaze nekoliko godina kasnije u Beogradu, kada kreće jurnjava između ljubavi i osvete.

Tamara je smela, drska, bezobrazna i spremna da se bori za ljubav, a Aleksandar buntovan i nemoguć mladić. Njega može da smiri samo žena koja veruje da od takvog mladića može nastati dobar čovek.

  1. Roman „Mesto u srcu“ – autor Jelena Stanojev

Nežna ljubavna priča mlade borske autorke, koja se delom dešava i u Boru. Radnja romana prepuna je emocija i nežnih osećanja ljubavne priče, koje će svim čitaocima zauzeti posebno mesto u srcu.

Opis romana:

Iako lepa, pametna i uspešna mlada žena, Nina Knežević je tiha i povučena osoba koja više od svega voli tišinu svog malog stana na periferiji grada.

Ninina najveća slabost je Danijel Marušić, njen stariji drug iz detinjstva i prva devojačka ljubav, koji je deset godina ranije otišao u Ameriku  i za to vreme joj se nijednom nije javio. Od njega joj je ostao jedino lančić sa priveskom koji joj je poklonio na rastanku i koji je uvek nosila oko vrata i sećanje na prijatne trenutke u njegovom društvu. Kada na nagovor svoje najbolje drugarice Dijane Nina poseti samostalnu izložbu poznatog beogradskog slikara Kristijana Simonovića, ona i ne sluti da će susret sa tim čovekom biti okidač za buduće događaje kako u njenom, tako i u životu njoj bliskih osoba. Zavedena Kristijanovim neodoljivim šarmom Nina se upušta u vezu s njim, prepuštajući se divljoj strasti koju taj muškarac budi u njoj i taman kad Danijelov lik polako počinje da bledi u njenom sećanju on se, na velika vrata ponovo vraća u njen život…