Raste prodaja mail adresa građana i firmi

Na internetu je u ponudi baza od 800.000 mail-ova po ceni od 20.000 dinara, plus gratis softver koji omogućava masovno slanje poruka i reklama na veliki broj adresa. Postoje i ponude sa manjim brojem mail adresa u ponudi, 10.000, 20.000, 400.000… i one su malo jeftinije. Ovakve ponude stizale su i privatan mail pojedinim korisnicima interneta, iako se nikad nisu prijavili na takav newsletter ili u bazu “firme” koja ih šalje. Prodavac šalje na CD-u poštom mail adrese, a kupac plaća pouzećem. “Softver je garantovano pouzdan i 100% radi.”

Ne nasedajte na ovakve ponude!

Sa rastom internet marketinga trgovina privatnim mail adresama građana i firmi uzima maha i u Srbiji. Na posebnom udaru su oni koji su se prijavljivali na sajtova za grupne kupovine. Prodaju su čitave baze adresa (razdvojenih na “muške” i “ženske”), pa čak i paketi od nekoliko hiljada mail-ova preduzeća registrovanih u Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj…

Ključno u ovakvim ponudama je to da se klijentima “gratis” nudi i softver koji omogućava masovno slanje poruka i reklama na tako veliki broj adresa.

Izvor vesti: Politika.rs